21.07.17

Coscubiela avisa que el dictamen del CGE sobre la reforma del Codi Tributari reafirma que “la desconnexió unilateral és inviable”

El portaveu de CSQEP subratlla que el baròmetre del CEO constata la necessitat d’un referèndum “inclusiu i amb garanties democràtiques”

El portaveu del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha avisat avui que el dictamen del Consell de Garanties sobre la reforma del Codi Tributari reafirma que “la desconnexió unilateral és inviable”. El dictamen, ha assenyalat Coscubiela, “afecta a la llei estrella de la desconnexió”, sobre la qual el vicepresident Oriol Junqueras “va venent el fum de que la Agència Tributària de Catalunya podrà recaptar tots els impostos, no només els cedits sinó també els estatals”. 

“El dictamen desautoritza la llei impulsada pel Govern, i li diu a la majoria de Junts pel Sí i la CUP que l’estratègia de desconnexió unilateral és un gegant mediàtic amb peus de fang”, ha assenyalat el portaveu de CSQEP, que ha mantingut que el text del Consell de Garanties Estatutàries “tira per terra aquest castell de naips sobre el qual s’han muntat les lleis de desconnexió”. 

Sobre el baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat, Coscubiela ha defensat que constata que existeix una gran majoria de catalans i catalanes que “creuen que el referèndum és una bona manera de resoldre el conflicte polític plantejat”, però que a la vegada la societat catalana “està dividida en dues parts pràcticament iguals i estables” al voltant de la independència. Per això, ha sostingut que “no és possible tirar endavant un referèndum si no es fa en condicions inclusives i amb garanties democràtiques, perquè això vol dir que les dues parts se sentin incloses i cridades a participar”. “I això no ho està garantint el Govern”, ha conclòs.