14.07.17

Coscubiela: “La crisi de Govern no respon a millorar les polítiques per les persones sinó a una lluita de poder dins de Junts pel Sí”

“Després de la destrossa que estan provocant, haurem de ser altres els que haurem de refer acords, compromisos i il·lusió per fer avançar cap el referèndum que necessitem”, afirma el portaveu de CSQEP

Coscubiela: “La crisi de Govern respon a una lluita de poder dins de Junts pel Sí”

El portaveu del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha assenyalat avui que la crisi del Govern de Puigdemont “no respon a millorar les polítiques adreçades a les persones”, sinó “a una lluita de poder dins de Junts pel Sí provocada per la inviabilitat de la fuga endavant de Puigdemont, i per veure qui apareixerà com a responsable del fracàs”. En aquest sentit, ha afirmat que “no serà Puigdemont ni Junts pel Sí el que ens portin al referèndum que necessitem”. “Després de la destrossa que estan provocant, haurem de ser altres els que haurem de refer acords, compromisos i il·lusió per fer avançar cap el referèndum que necessitem”, ha sentenciat.

Coscubiela ha alertat que la crisi de Govern “no enforteix el referèndum que necessitem, sinó que l’afebleix”. “La cohesió al voltant del referèndum ha de venir del convenciment i inclusió del màxim de persones, entitats i sectors socials de la societat catalana”, ha dit Coscubiela, que ha subratllat que enlloc d’això, “cada dia que passa sense canviar l’estratègia de fuga endavant ens allunya més d’un referèndum inclusiu, amb garanties, reconeixement internacional i eficàcia”.

El portaveu de CSQEP ha recordat que a 78 dies de l’1 d’octubre “continuem sense tenir la normativa legal que empari el referèndum” i sense garanties com conèixer “quin serà el cens electoral”, “disposar d’administració electoral independent”, i “sense les regles del debat democràtic imprescindible per a qualsevol referèndum”. Per això, ha manifestat que la ciutadania de Catalunya, “i especialment les persones que defensen i han lluitat per assolir un referèndum efectiu”, no es mereixen “un Govern, un President i una majoria que juguin a la ruleta russa amb el referèndum”.