18.07.17

Coscubiela: “Exigirem a Puigdemont que doni explicacions sobre la macro crisi de Govern i no torni a fugir d’estudi”

El portaveu de CSQEP defensa que el Parlament “mereix tenir un reglament fet en condicions i amb rigor i que respecti els drets dels grups parlamentaris”

El portaveu del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, ha explicat avui que el seu grup exigirà al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que en el proper ple “doni explicacions sobre la macro crisi de Govern i no torni a fugir d’estudi”, com va fer en el passat ple, ha assenyalat. A més, ha anunciat que CSQEP ha presentat un seguit d’esmenes a la proposta de reforma del reglament de la cambra i ha demanat que el dictamen del Consell de Garanties torni a la Comissió de Reglament enlloc d’anar directament al ple. “El Parlament mereix tenir un reglament fet en condicions i amb rigor i que respecti els drets dels grups parlamentaris”, ha dit.

 

“És incomprensible que Junts pel Sí hagi impedit la compareixença especifica de Puigdemont per donar comptes de la macro crisi de Govern”, ha expressat Coscubiela, que expressat el seu temor a que “vingui a fer una compareixença d’estar per casa, com la de l’anterior ple”. El portaveu de CSQEP ha recordat que es tracta d’una “crisi que afecta a quatre consellers, bona part de l’equip d’Interior i el secretari de govern, i ha continuat amb comunicats de dimissions que em temo es mantindran”. A més, ha qualificat “d’absoluta irresponsabilitat” que Puigdemont no hagi abordat la crisi de Govern en funció d’aspectes “tant important per la vida de les persones com polítiques de seguretat o d’educació”, sinó “en termes d’equilibris polítics interns i fidelitats cegues”.

 

Sobre la reforma del reglament, el diputat de la confluència ha tornat a denunciar que es tracta d’una “maniobra Junts pel Sí i la CUP per poder aprovar per la porta de darrera la llei del referèndum”, i en aquest sentit ha sostingut que si la llei del referèndum ja és “en termes polítics absolutament precària”, ho seria més “si es pretengués que fos aprovada en lectura única, sense permetre esmenes de l’oposició i sense el debat que mereix”. “El reglament ha de deixar clar per què serveix la lectura única i per què no”, ha conclòs.