06.10.17

CSQEP considera el ple de dimarts “una gran oportunitat” perquè Puigdemont demostri que realment “aposta pel diàleg”

Joan Coscubiela resumeix la postura del seu grup: “sí al diàleg, sí al referèndum pactat, no a la DUI i no a l’aplicació de l’article 155”

El grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot considera el ple del Parlament que avui s’ha convocat pel dimarts 10 d’octubre a les 18h és “una gran oportunitat” perquè el President Puigdemont “faci realitat el discurs de fa uns dies d’apostar pel diàleg” i per consolidar la via “d’una solució pactada, l’única que per nosaltres existeix”. Així ho ha manifestat el portaveu de CSQEP, Joan Coscubiela, que ha mostrat la seva satisfacció perquè el President “hagi entrat en raó i hagi assumit la proposta la proposta de CSQEP” de comparèixer al ple per tal de “fer viable un diàleg imprescindible i impedir que la situació actual es canalitzi amb una estratègia d’acció i reacció constant”. 

Coscubiela ha explicitat que el seu grup parlamentari s’oposarà a qualsevol intent de modificació de l’ordre del dia, “sigui per la porta que sigui per tal d’incloure una Declaració Unilateral d’Independència (DUI)”, ja que pel diputat “no toca ni una DUI ni la reacció conseqüent de l’article 155 de la Constitució Espanyola”. És per això que el portaveu ha resumit la postura del seu grup en quatre elements: “sí al diàleg, sí al referèndum pactat, no a la DUI i no a l’aplicació de l’article 155”. 

En aquest sentit, Coscubiela ha definit l’1 d’octubre com “una espectacular mobilització ciutadana que va reclamar el referèndum i el dret a decidir”, que va ser “magnificada” per la “injustificable i desproporcionada actuació policial”, però a la vegada ha manifestat que “de cap de les maneres l’1-O va ser un referèndum, i menys un referèndum vinculant”, i que per tant, “no es desprèn un mandat democràtic per fer res, i encara menys una DUI”. 

“El capital no té ni pàtria ni bandera, només interessos”

Preguntat sobre el canvi de seu d’algunes com el Banc Sabadell o Gas Natural, Coscubiela ha assegurat que aquesta fuga “confirma el que alguns ja sabem: el capital no té ni pàtria ni bandera, només interessos”. A més, el diputat de la confluència ha criticat aquestes decisions “d’unes empreses que si són el què són és perquè han nascut, crescut i s’han fet grans a Catalunya”, i també ha assenyalat la “irresponsabilitat” d’Oriol Junqueras al negar “sempre” que algunes decisions polítiques poguessin tenir “impacte en l’economia catalana”.