21.06.11

Dones amb Iniciativa lamenta la mort de la històrica militant del PSUC i d’ICV Laia Berenguer

La Presidenta de Dones amb Iniciativa, Mercè Claramunt, ha destacat la lluita de Berenguer per la llibertat, per la democràcia, i pels drets de les dones.

Laia Berenguer

Claramunt, ha lamentat la mort de la històrica militant del PSUC i d’ICV, Laia Berenguer, i ha volgut destacar la “lluita infatigable” de Berenguer per la recuperació de les llibertats, pels drets de les dones i la democràcia, primer des de la clandestinitat, i després des de les institucions, sent alcaldessa de Sant Feliu de Codines del 1988 al 1990 , i finalment amb l’Associació “Dones del 36” a partir del 2001.  

“Laia Berenguer és un exemple del compromís per la lluita per una societat millor”, ha remarcat el President d'ICV Joan Saura, que també ha volgut destacar “la continuïtat de la lluita de Berenguer al llarg dels anys" primer de jove en la lluita comunista i després contribuint a la divulgació de la recuperació de la memòria democràtica amb les “Dones del 36” fins que la salut li va permetre.

Laia Berenguer va ser responsable de les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSUC) a Sant Feliu de Codines. Va ser empresonada a les Corts del 1939 al 1943. Més tard, va continuar militant al PSUC. Membre també de l’Assemblea de Catalunya va ser detinguda el 1973. Va ser membre del Comitè Central del PSUC primer, i regidora de Governació de l'ajuntament de Sant Feliu de Codines des de les primeres eleccions democràtiques després, arribant a ser alcaldessa del 1988 al 1990.