18.03.13

ICV Baix Llobregat reivindica Alternatives d'Esquerres a la seva VII Assemblea

Sota el lema d’una comarca socialment justa, econòmicament sostenible i radicalment democràtica, ICV Baix Llobregat, enceta una nova etapa on estarà dirigida per una copresidència

Amb l’assistència de més de 250 persones, el passat 16 de març, es va celebrar al Centre Cultural de Martorell, la VII Assemblea d’ICV Baix Llobregat. Una assemblea on ICV va fer balanç dels darrers quatre anys i va acordar la seva proposta pels propers.

El president sortint, Arnau Funes, va presentar un balanç centrat en contextualitzar l'efecte de la crisi econòmica en la comarca i la seva gent. “En aquests quatre anys qui més ha patit al Baix Llobregat són les persones. Homes i dones, famílies en situació de pobresa i en risc d’exclusió social, però també aquells petits empresaris, comerciants, creadors que han vist com la crisi i la manca de mesures de suport s'emportaven per davant els seus projectes. Tot i que ICV ha crescut en afiliació i en suport electoral en aquests quatre anys, l'organització ha d'estar insatisfeta i molt preocupada perquè avui la comarca és més pobre en sentit ampli.” Ha remarcat Funes, alhora que recordava el paper actiu d'ICV al llarg d’aquests anys, tant al carrer amb la ciutadania, en mobilitzacions socials o laborals, com també a les institucions.

Des de les retallades en salut, benestar, o educació als problemes amb tancaments d'empreses,  passant per la lluita contra Eurovegas o els desnonaments, ICV hem portat els problemes de la comarca a les institucions . sovint en solitari. ICV hem intentat promoure accions contra l'austeritat de CiU i PP tant als ajuntaments de la comarca, com al Parlament o el Congrés. Han valorat  tant Funes com la majoria de representants locals d'ICV en les seves intervencions, fent un esment especial a la lluita contra la instal·lació d’Eurovegas on ICV va tenir un paper clar i bel·ligerant contra l’atac social i territori  que suposava.

El document de balanç va ser aprovat per unanimitat, així com els documents que plantegen les línies estratègiques que es seguiran en els propers 4 anys i les diferents resolucions per defensar tant els drets de les dones, els dels i les joves, la indústria, el treball o la identitat política del Baix Llobregat i els seus municipis amenaçats per les reformes de PP i CiU.

El principals referents nacionals de la formació ecosocialista com Joan Herrera, secretari general d’ICV, o Dolors Camats, portaveu parlamentària, van estar present a l’assemblea d’ICV Baix Llobregat, i van aprofitar per denunciar les darreres decisions dels governs de l'Estat i la Generalitat. “Ja ni ha prou d’un govern de corruptes que donen l’esquena a la gent jove amb la reforma laboral, a les dones amb les retallades a l’Estat del Benestar i ara a la gent gran amb la reforma de la jubilació anticipada.

La nova copresidenta de la formació ecosocialista del Baix Llobregat, la Candela López, manifestà el seu agraïment a totes les persones que l’han ajudat a prendre la decisió de copresidir amb l’Arnau Funes ICV Baix Llobregat, fent que sigui la primera organització comarcal d'ICV  que aplica la copresidència.

L’Assemblea, escullí també la nova executiva de 25 persones que presentà López. La nova copresidenta d'ICV remarcà que el nou equip escollit és paritari i equilibrat en tots els aspectes: de gènere, territorial i d’edat, sumant experiència i joventut.

Funes i López van cloure la setena Assemblea d'ICV del Baix Llobregat plantejant que cal  construir Alternatives d'Esquerres des de la Resistència, l'Exigència, la Proposta i la Generositat per tenir opcions electorals útils i nítidament d'esquerres. Alhora que van plantejar que cal fer una organització diferent adaptada als nous temps, però reforçant els valors de la política a peu de carrer que sempre ha caracteritzat al PSUC i a ICV al Baix Llobregat.

Fotos assemblea