21.12.16

ICV celebra la sentència del TJUE i exigeix el retorn immediat de tots els diners a les persones afectades per la clàusula

Ernest Urtasun: "Les entitats financeres han de pagar tots els diners a les persones afectades"

Ernest Urtasun en una intervenció en el plenari del Parlament Europeu

Després de la sentència  d’avui del Tribunal de Justícia de la UE que afirma que les entitats bancàries hauran de tornar fins a l'últim euro cobrat de més als afectats per les clàusules terra, l’eurodiputat d’ICV Ernest Urtasun ha afirmat:
 
"Celebrem la sentència d’avui, perquè demostra que tota la gent que hem insistit que les normes espanyoles en matèria hipotecària eren abusives teníem raó. Per això volem felicitar a totes les entitats de defensa de les persones consumidors i usuàries de serveis financers, ja que la seva feina ha estat imprescindible per denunciar l’abús.
 
Les entitats financeres han de pagar tots els diners a les persones afectades tal i com diu la sentència del TJUE, estarem atents a que així sigui i a que el govern no faci cap maniobra per protegir als bancs, tal i com han fet fins ara cada vegada que hi ha un cas d’abusos.
 
Aquesta sentència se suma a les sentències europees com la del cas Aziz o la anterior sobre clàusules terra, i als dos procediment d’infracció de la  Comissió en matèria hipotecària. To plegat és una esmena a la totalitat al marc legal hipotecari espanyol: cal acabar amb una llei hipotecària injusta que permet situacions abusives. S’han d’aturar d’immediat tots els desnonaments fins que no es doni ple compliment a les sentències europees i fins que no tinguem un marc legal que garanteixi les normes europees i els drets humans.”