22.03.16

ICV condemna els atemptats de Brussel·les i se solidaritza amb els familiars i amics de les víctimes

Ernest Urtasun demana a la UE que revisi les seves relacions amb els Estats que patrocinen el terrorisme internacional i demana no barrejar els atemptats amb el debat dels refugiats

Ernest Urtasun durant un contacte informatiu

El portaveu d’ICV i eurodiputat en el Parlament Europeu, Ernest Urtasun, ha condemnat avui, en nom de la formació ecosocialista, els atemptats que hi hagut a Brussel·les. Urtasun també ha traslladat el condol i la solidaritat de la formació ecosocialista als familiars i amics de les víctimes per les explosions que hi hagut a l’aeroport i al metro de Brussel·les. “Esperem que els autors dels atemptats siguin detinguts el més aviat possible”, ha dit Urtasun.

L’eurodiputat ecosocialista ha situat que cal “augmentar les mesures de coordinació entre la policia i els serveis d’intel·ligència a escala europea per evitar que aquestes coses passin i que les cèl·lules terroristes siguin identificades abans de poder cometre aquests tipus d’atemptats”. De la mateixa manera, Urtasun ha instat a la UE a “replantejar-se les seves relacions amb els Estats que són patrocinadors del terrorisme internacional”.

Urtasun ha volgut fer una crida, com a portaveu d’ICV, a “no barrejar el debat dels refugiats amb els atemptats terroristes perquè els refugiats que arriben a Europa fugen precisament del que ha passat avui a Brussel·les”. De la mateixa manera el portaveu d’ICV i també eurodiputat ha demanat “no criminalitzar la població musulmana a Europa” i concretament als habitants del barri de de Molenbeek. “Són persones honrades que s’han vist criminalitzades perquè un dels autors procedia d’aquest barri”, ha dit Urtasun.