06.03.17

ICV demanarà que Artur Mas s’aparti de la vida política si es confirma el finançament irregular de CDC

La formació ecosocialista se suma aquesta setmana a la vaga convocada amb motiu del 8 de març, dia de la dona, a nivell internacional

ICV demanarà que Artur Mas s’aparti de la vida política si es confirma el finançament irregular

El portaveu d’ICV i eurodiputat, Ernest Urtasun ha dit avui que si en el marc del judici del cas Palau, que entra en la segona setmana de celebració, es confirma el finançament irregular de CDC, la formació ecosocialista demanarà que tots els implicats de CDC, inclòs Artur Mas, assumeixi les responsabilitats del delicte i abandoni la vida política.

“No vel tenir una actitud com al del PP dient que són casos aïllats que no tenen res a veure amb la formació política. Si del cas Palau es deriven responsabilitats directes aquestes les han d’assumir els que van tenir la relació amb el finançament de CDC i Artur Mas en primer persona”, ha dit Urtasun en roda de premsa aquest matí.

8 de Març, dia de la dona

Urtasun ha explicat també que la setmana que ve, el Parlament Europeu aprovarà el seu informe sobre desigualtats de gènere que ja estat aprovat en comissió i que aquest divendres es presentarà a Barcelona en el marc d’un acte conjunt del grup Verds/ALE amb Dones amb Iniciativa.

L’eurodiputat d’ICV ha volgut posar de relleu que l’informe “assenyala que amb les polítiques de retallades hem fet passes enrere a nivell de la Unió Europea”. “Hi ha dades i indicadors que avalen aquesta constatació”, ha afegit Urtasun al temps que ha exigit que hi hagi “un rellançament de l’agenda d’igualtat  de gènere a escala europea”.

Per això Urtasun ha posat molt d’èmfasi en cas que l’estratègia de la Unió Europea “torni a ser una estratègia d’igualtat de gènere a escala europea”.

Abans d’Urtasun, la presidenta de Dones amb Iniciativa, Cristina Bigordà, també ha comparegut en la roda de premsa per explicar que la formació ecosocialista i Dones amb Iniciativa se sumen a la convocatòria internacional d’una aturada de totes les dones el pròxim 8 de març entre les 12 i les 12.30 hores.

“El 26% de les dones estan amb rendes de pobresa que no els permet arribar a una vida digna. Això es el que volem reivindicar. Retallar en polítiques de dones i en igualtat ha provocat la pèrdua de finançament d’aquestes polítiques que a cat va ser del 36% i ara és d’un 31% menys”, ha dit Bigordà que també ha explicat que es presentaran mocions en tots els ajuntaments de Catalunya on ICV té representació.

“Serà un 8 de març històric i diferent”, ha indicat Bigordà que ha insistit en que el motiu de la convocatòria de vaga és un “gest de reivindicació de les dones i els greuges que estem vivint”. La presidenta de Dones de la formació ecosocialista també ha criticat les polítiques d’austeritat i retallades fetes des de Catalunya i a nivell de l’Estat i els efectes que han tingut en les polítiques de desigualtat entre homes i dones.  Per això Bigordà ha fet una crida als governs per acabar amb el desmantellament de les polítiques d’igualtat.

El dictamen del CGE sobre pressupostos no es pot menystenir

Sobre el tràmit parlamentari del projecte de llei de pressupostos del Govern de JxS, Urtasun ha volgut deixar clar que el pronunciament que ha fet el Consell de Garanties “no es pot menystenir”. “És un òrgan que sorgeix de l’Estat i que sense la sentència del TC seria d’obligat compliment”, ha dit Urtasun que ha afegit que el posicionament d’aquest òrgan “avala per consecució la via que va obrir la resolució del grup de Catalunya Sí Que es Pot amb la línia d’un referèndum amb plenes garanties i deixa en evidència l’estratègia i el full de ruta del Govern”.