22.09.14

ICV-EUiA busca el suport del Ple de Granollers contra la tupinada electoral del PP

ICV-EUiA de Granollers ha registrat una moció per a sol·licitar el suport del Ple Municipal de l'Ajuntament per a aturar la reforma electoral que prepara el Govern de Rajoy, la qual consideren una “tupinada electoral” del PP.

Els ecosocialistes insten a retirar la reforma electoral que preveu, entre d'altres coses, escollir Alcaldes encara que no tinguin majoria.

La reforma prevista, de caràcter eminentment municipalista, “canvia les regles democràtiques amb l'únic objectiu d'intentar aturar la debacle del bipartidisme i salvar alcaldies importants del PP que veuen perdudes” segons el Portaveu ecosocialista, Josep Casasnovas.

ICV-EUiA considera obscena la proposta i critica que “siguin aquest tipus de mesures antidemocràtiques les que el PP posi damunt de la taula quan parla de renovació democràtica, enlloc de combatre la corrupció del seu propi partit o perseguir el transfuguisme o l'incompliment de compromisos electorals”.

Casasnovas ha assegurat que la reforma “no compta amb el suport de ningú, ni de partits ni del carrer, i per això no pot tirar endavant”, i ha convidat a tots els partits catalans a combatre des de tots els fronts aquesta proposta involucionista del PP.