01.02.18

ICV-EUiA demana al Circuit de Catalunya que "segueixi l’exemple de la F-1" i mai més aculli cap esdeveniment que "cosifiqui la dona"

El portaveu ecosocialista a Montmeló, Jordi Manils, demana a Dorna i a la direcció del Circuit “decisions igual de valentes i en el mateix sentit ”

El cap de l’oposició i portaveu d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Montmeló, Jordi Manils, ha demanat al Circuit de Catalunya, ubicat al municipi vallesà, que “segueixi l’exemple de la F1 i no permeti que es cosifiqui a la dona en cap esdeveniment que tingui lloc a les seves instal·lacions”. “Cal seguir l’exemple de la Fórmula 1 i que s’apliqui també al Mundial de Motociclisme, així com als altres esdeveniments del motor que tenen lloc al Circuit durant tot l’any”, ha demanat Manils.

El dirigent ecosocialista ha assegurat que "fa nou mesos vàrem iniciar aquesta reivindicació i avui tenim una primera gran victòria amb la decisió de la F1. Estem molt satisfets, però això només és un primer pas. Ens agradaria que Dorna (MotoGP) i la direcció del Circuit, prenguessin decisions igual de valentes i en la mateixa direcció". Manils ja va promoure una moció mitjançant la qual l’Ajuntament va instar al Circuit a “eliminar del Circuit totes les pràctiques en les que s'utilitzi el cos de les dones com a ornament i reclam per a captar l'atenció del públic, mitjançant el foment d'estereotips que cosifiquen les dones i fomenten la discriminació, la desigualtat i la violència de gènere”.

El portaveu d’ICV a Montmeló ha fet aquestes declaracions després de que ahir es fes públic l’anunci de que la F1 no utilitzaria més hostesses a les seves competicions, ja que, segons van dir, “no encaixen” en els seus “valors de marca ni amb les normes socials actuals”. Manils ha saludat aquesta notícia amb “satisfacció” però ha demanat al Circuit que “vagi pel mateix camí i s’eliminin d’una vegada per totes les pràctiques i costums que cosifiquen les dones”.  "Cal deixar d'usar les dones com objectes de desig sexual en tot tipus d'esdeveniments esportius, immediatament. Com a societat, en uns anys ens avergonyirem d'aquestes pràctiques que vàrem arribar a normalitzar", ha assegurat.