15.12.14

ICV-EUiA reclama un compromís polític a totes les forces per a mantenir el Pla de Xoc fins a 2019

Josep Casasnovas proposa que el Pla de Xoc 2015 estigui dotat amb 1.500.000€, i tingui més recursos a combatre la pobresa energètica i fomentar les contractacions de joves i majors de 45


ICV-EUiA de Granollers ha lliurat al Govern municipal una primera tanda de propostes per a millorar i ampliar el Pla de Xoc municipal contra la crisi per a l'any 2015.

 


La primera proposta del Portaveu d'ICV-EUiA, Josep Casasnovas, consisteix  en l'assoliment d'un “Pacte de Ciutat 2015-2019”, amb totes les forces polítiques per a garantir la continuïtat del Pla de Xoc durant el proper mandat.

 


Per a ICV-EUiA “és cabdal garantir que, sigui quin sigui el govern que surti de les properes eleccions municipals, hi haurà un compromís col·lectiu per a seguir fent aquestes inversions socials extraordinàries, al marge de la despesa social corrent del pressupost ordinari”.

 


També s'han proposat ampliar un 50% la dotació econòmica del Pla de Xoc, fent-lo créixer fins als 1.500.000€. Per a Casasnovas, “donada l'actual situació de crisi, pobresa i precarietat, creiem que cal fer un esforç extraordinari i dedicar tots els recursos possibles a l'atenció social per a les persones en situació de vulnerabilitat o exclusió”.

 


Els ecosocialistes també han reclamat destinar més recursos al combat contra la pobresa energètica, i aposten per destinar 40.000€ per a garantir el consum d'aigua potable, electricitat i gas, com a Drets Socials Bàsics.

 


En quant a ocupació, Casasnovas ha expressat la necessitat d'augmentar la durada de les subvencions a la contractació per a joves i majors de 45 anys, passant de 9 a 12 mesos,  per a facilitar la incorporació definitiva al mercat laboral dels beneficiaris d’aquesta ajuda.

 


D'altra banda, ICV-EUiA proposa utilitzar els habitatges de Granollers Promocions, posant-los a disposició per a afrontar situacions d'emergència social i/o casos de desnonaments que requereixin atenció municipal.

 


El regidor d'iniciativa també ha defensat ampliar la dotació econòmica per a garantir el servei de bugaderia i higiene personal que gestiona la Creu Roja i que, actualment, es troba sobrepassat per la situació de necessitat.