18.12.14

ICV-EUiA reclama a la Generalitat que incorpori una partida pressupostària per a les escoles bressol

Els ecosocialistes proposen al Ple de Granollers que reprovi la consellera d’ensenyament, Irene Rigau, pel seu menyspreu a l’educació pública


El Portaveu d’ICV-EUiA, Josep Casasnovas, ha presentat una moció en la que es reclama al Govern de la Generalitat que compleixi els acords de finançament per a les escoles bressol.


 


Concretament, el text demana al Govern d’Artur Masque inclogui en el Pressupost del departament d’Ensenyament per l’any 2015 una partida específica i amb la suficient dotació econòmica per fer front al finançament de les escoles bressols de titularitat municipal tal i com estipula la Llei d’Educació de Catalunya d’acord amb les competències exclusives atribuïdes a la Generalitat de Catalunya en educació infantil en l’Estatut de Catalunya, tot garantint la participació acordada per la Generalitat i la representació del món local (ACM i FMC),  recuperant com a mínim el finançament del 2010”.


 


La proposta d’ICV-EUiA incorpora també la petició per a que el Ple de l’Ajuntament de Granollers reprovi, de forma oficial, a la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, pel seu menyspreu a l’educació pública i a la pròpia legalitat catalana.


 


Casasnovas ha denunciat que “CiU vol acabar amb tot el sistema públic d’educació, i treballa únicament en favor de les escoles privades, i especialment, per a les escoles d’elit i les que segreguen els nens i nenes per sexe”.


 


El Portaveu del grup ha explicat que la Generalitat “està incomplint acords signats i està impagant factures justificades, amb l’únic objectiu d’escanyar el sistema públic per a substituir-lo pel privat”.