12.12.16

ICV exigeix a la Comissió Europea que investigui una possible ajuda il·legal de l’Estat pel rescat de les 9 autopistes en fallida

Ernest Urtasun entra una pregunta escrita a la Comissió Europea alertant de l’ajuda del Govern del PP a les empreses concessionàries

Ernest Urtasun en una intervenció en el plenari del Parlament Europeu

Després de l’anunci del ministre de Foment Íñigo de la Serna de l’imminent rescat de les 9 autopistes de peatge en fallida, l’eurodiputat d’ICV ha enviat una pregunta escrita prioritària a la Comissió Europea alertant d’una possible ajuda de l'Estat a les empreses concessionàries.

L’eurodiputat d’ICV Ernest Urtasun ha afirmat:

"Ja hem demanat a la Comissió Europea que investigui el cas. Creiem que un rescat amb diners públics de 5.000 milions d’euros és absolutament inadmissible. Quan les grans empreses concessionàries exploten infraestructures lucratives, no es plantegen repartir els beneficis. En canvi quan un projecte els hi genera pèrdues, se’l treuen de sobre i és el conjunt de la ciutadania qui hem d’assumir la despesa.

Aquestes empreses compartimenten les seves operacions de forma fictícia, cada societat gestiona una autopista diferent, però en realitat qui hi ha al darrera són les grans empreses de sempre, com Abertis, ACS y Sacyr. Són empreses que viuen només per la seva proximitat al poder polític desenvolupant infraestructures que molt sovint no tenen cap utilitat social, com s’ha vist amb aquestes 9 autopistes que han fet fallida pel seu poc ús.

Creiem que una intervenció d’aquest tipus pot incórrer en una ajuda d’Estat, en tractar-se de l’ús de recursos públics per a una ajuda selectiva a determinades empreses. Perseguirem la Comissió perquè es pronunciï sobre el tema.”