20.02.18

ICV ret homenatge als afusellats del PSUC

Un any més, històrics lluitadors antifranquistes es reuneixen al Fossar de la Pedrera Montjuïc amb militants de totes les generacions per recordar aquells que van ser immolats per la lluita per les llibertats durant la dictadura

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), com cada any, ha participat en l'homenatge als companys del PSUC que foren afusellats durant la dictadura franquista, i que ha tingut lloc avui diumenge al Cementiri de Montjuïc. Francesc Serrat Pujolart (Cisquet), Manuel Donaire Moreno, Juan Arévalo Gallardo i Juan Hernández Lizán, afusellats el 28 de febrer de 1946, així com els companys Joaquim Puig i Pidemunt, que va ser director de la revista Treball, Pere Valverde Fuentes, Àngel Carrero Sancho i Numen Mestre Ferrando, afusellats al Camp de la Bota el 17 de febrer de 1949. Tot ells van ser immolats per la seva lluita per les llibertats durant la dictadura franquista.

A l'acte, que ha tingut lloc al Fossar de la Pedrera de Montjuïc, han assistit nombrosos militants de la formació ecosocialista, així com d'altres organitzacions i entitats de recuperació de la memòria històrica. Entre ells, hi havia David Cid, coordinador nacional d'ICV, Xavier Domènech, coordinador de Catalunya en Comú, Munsa Mompió, coordinadora de Joves d'Esquerra Verda, o Carles Vallejo, president de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics. Aquests tres últims han participat en els parlaments adreçats al públic assistent, entre el que hi havia l'històric militant antifranquista Lluís Marti Bielsa.