09.07.13

Joan Herrera reclama un "cordó sanitari" al voltant del PP perquè "no té legitimitat ni credibilitat per governar"

El dirigent ecosocialista posa de manifest que la corrupció és un "problema estructural" dels governs de CiU i PP que "són dos partits sota sospita"

El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha reclamat avui després de les noves informacions sobre el Cas Bárcenas que totes les forces polítiques tracin un "cordó sanitari" al voltant del PP perquè és un partit "sota sospita" i "contra les cordes" pel cas "més greu de corrupció política" de la democràcia espanyola. "Sabem que el PP no ha donat ni donarà explicacions, per això demanem la seva dimissió immediata i que convoqui eleccions i, si no ho fa, hem de traçar un cordó sanitari al seu voltant", ha dit Herrera que ha recordat que "no hi ha cap govern que amb una crisi social, econòmica i democràtica pugui mantenir-se al capdavant amb aquestes circumstàncies". "El PP ja no té cap legitimitat ni credibilitat per continuar governant i li ha tornat exigir a Rajoy que "doni explicacions, dimiteixi i convoqui eleccions".

D'aquesta manera, Herrera, que tem que el PP es refugiï en la seva majoria absoluta "per fer veure que no passa res" i la utilitzin per guanyar temps per no ser jutjats, ha advertit a la resta de forces polítiques que "cal que entenguin que la nostra democràcia està en joc perquè qui encapçala el Govern està sota sospita i no dona explicacions". "Si no les donen i no dimiteix Rajoy, ha dit Herrera, "volem que ningú pacti amb ells". "Ni pactes ni pactets, es tracta que hi hagi un aïllament real del conjunt de forces polítiques a un partit fosc", ha insistit Herrera que considera que el PP no té cap legitimitat des del moment que ha transcendit que la corrupció li arriba al moll de l'os.

"El cas està en mans dels jutges però políticament el PP ha de donar explicacions perquè té el seu tresorer a la presó i perquè els seus dirigents han estat cobrant en negre", ha dit Herrera que ha carregat contra els populars per predicar amb què calen més esforços quan han estat cobrant en negre. "S'ha de combatre la corrupció, hem de perseguir corruptes i corruptors", ha afegit referint-se als grans empresaris que han fet donacions anònimes amb totes les sospites a canvi de contractació pública.

"Avui CiU i PP són dos partits sota sospita per haver actuat fora de la llei", ha dit el dirigent d'ICV que ha posat de manifest que la corrupció "és un problema estructural dels governs de CiU i del PP". Així, Herrera ha recordat que CdC té la seu embargada, el seu secretari general imputat, mentre UdC està condemnat pel cas Pallerols per la qual cosa espera que el president de la Generalitat doni totes les explicacions pel Cas Palau el pròxim 31 de juliol. "Temps hi haurà a la seva compareixença per veure si és capaç de posar llum a un forat molt fos", ha sentenciat.