05.09.04

JOAN SAURA DESTACA EL CARÀCTER PARITARI DE LA NOVA SECRETARIA POLÍTICA D’ICV

Està formada per 34 homes i dones procedents de les institucions, del món associatiu i augmenten el membres de fora de l’àrea metropolitana

secretaria060904.jpg

El president d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV),Joan Saura, ha destacat avui que la nova secretaria política de la formació, amb 34 membres, és paritària i està formada per persones procedents d’institucions i també del món associatiu. La secretaria política també eflecteix les noves responsabilitats d’ICV en el govern de la Generalitat i l’extensió territorial de la formació.

Tot seguit trobeu un resum dels seus currículums.

JOAN SAURA. President
Nascut a Barcelona fa 54 anys. Va estudiar a I'Escola d’Enginyeria Tècnica i es va especialitzar en Química Industrial. Va ingressar a CCOO I'any 1973, mentre treballava a la FECSA. Fou regidor a I'Hospitalet de Llobregat de 1979 a 1991. Des del 1988 fins al 1995 fou elegit diputat al Parlament de Catalunya. Entre 1996 i 2003 ha estat diputat al Congrés. Ha estat vice-president d’ICV. A la 6a Assemblea de la formació, el novembre del 2000, va ser escollit president d’ICV i reescollit el juny de 2004. Actualment és Conseller de Relacions Institucionals i Participació Ciutadana .

JAUME BOSCH. Vice-president i responsable de l’Àrea d’acció Política i Moviments socials
Té 51 anys. Veí de Sant Feliu de Llobregat. Llicenciat en Dret per la UB. Funcionari del cos superior de la Generalitat, institució en la que ha estat Subdirector General de Coordinació de Policies Locals. Professor Associat de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB. Ha estat tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, vice-president primer de la Diputació de Barcelona, vice-president del Consell Comarcal del Baix Llobregat i vice-president de l’Entitat Metropolitana del Transport. Actualment és diputat i senador en representació del Parlament de Catalunya. Des de 2001 ha estat vice-president d’ICV.

JORDI GUILLOT. Vice-president i responsable de l’Àrea de Coordinació, relacions Polítiques i acció Electoral.
Nascut a Barcelona l’any 1955. És auxiliar tècnic sanitari per l’Escola de l’Hospital Clínic de Barcelona. Ingressà al PSUC al 1974. Va participar en el procés fundacional d’Iniciativa per Catalunya. Des de l’any 1984 és membre de la Secretaria del PSUC i va ser portaveu d’aquest partit. És membre de la Comissió Política Nacional, de la seva Comissió Permanent i de la Secretaria Política d’ICV, des de la 1ª Assemblea Nacional i posteriorment ha format part de la direcció d’ICV amb diverses responsabilitats. Diputat al Parlament de Catalunya de 1995 a 1999 i portaveu del grup parlamentari. Actualment és Senador, formant part del Grup de l’Entesa Catalana.

IMMA MAYOL. Vice-presidenta i responsable de l’Àrea Programàtica
Nascuda a Palma de Mallorca al 1958. És llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Des del 1992 fins al 1999, va ser diputada del Parlament de Catalunya. El 1999 encapçala la candidatura d’ICV a l’Ajuntament de Barcelona i n’és Tinenta d’alcalde. Actualment és presidenta del grup municipal ICV-EUiA i Tercera Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona. Presideix la Comissió de Sostenibilitat, Serveis Urbans i Medi Ambient, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, l’Agència d’Energia de Barcelona i l’Institut Municipal de Parcs i Jardins. Així mateix, és Regidora adscrita del districte de Gràcia.

MERCÈ RIVADULLA. Vice-presidenta
Nascuda a Ballovar (Osca) al 1947, és llicenciada en Dret per la Universitat Complutense de Madrid. Entre els anys 1973 i el 1976 va ser responsable de Premsa de l’oficina de l’OLP a Madrid. De 1987 a 1993 va ser responsable d’ensenyament a CCOO de Lleida, càrrec que compaginava amb la secretaria de la Dona del mateix sindicat. Ha estat diputada per ICV al congrés dels diputats de l’any 1993 al 1999. Actualment és Regidora Delegada de Sostenibilitat i Medi Ambient de l’Ajuntament de Lleida i diputada provincial.

CESC BALTASAR. Comissió de seguiment dels compromisos electorals
Nascut a Barcelona l’any 1949, en l’actualitat és veí de Sant Feliu de Llobregat. Militant del PSUC dels del 1970, del qual havia estat dirigent i membre del seu secretariat. Posteriorment va ser portaveu d’ICV. Va ser vice-president primer de la Diputació de Barcelona i Diputat al Congrés de 1989 a 1993. Alcalde de Sant Feliu de Llobregat de l’any 1979 a 2000. Ha estat també vice-president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de la Federació de Municipis de Catalunya. Actualment és el Secretari general del Departament de Relacions Institucionals i Participació, de la Generalitat de Catalunya.

JOAN BOADA. Responsable de l’Àrea Institucional
Va néixer als Hostalets d'en Bas (municipi de la Vall d'en Bas, Garrotxa) fa 45 anys. Resideix a Girona. Llicenciat en Geografia i Història, especialitat d’història medieval, per la UAB. Ha treballat en el sector de l’ensenyament. Membre de l'executiva sectorial d'ensenyament de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya (1986-1990). Ha estat regidor a l’Ajuntament de Girona (1999-2000). És president d’ICV a les comarques gironines i diputat al Parlament de Catalunya des del 1995. Des del 1999 i en l’actualitat és el portaveu del grup parlamentari d’ICV-EA al Parlament.

NÚRIA BUENTAVENTURA. Medi Ambient
Nascuda a Barcelona el 1955, és llicenciada en Magisteri i veïna de Rubí. Va ser regidora a l’Ajuntament de Rubí i posteriorment alcaldessa de 2000 a 2003.
Va ser també vice-presidenta del Consorci LocalRet. Actualment és responsable de l’àmbit de Medi Ambient a ICV i presidenta delegada de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

DOLORS CAMATS. Responsable de l’Àrea de Comunicació
Nascuda a Barcelona fa 32 anys. Té estudis en Ciències Polítiques. Va ser fundadora i presidenta de RAI (Recursos d’Animació Intercultural). Va participar activament al Bureau del Fòrum Europeu de la Joventut del 1997 al 1999 i va ser presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya durant el període 2000-2001. En l’actualitat és diputada al Parlament de Catalunya i portaveu d’ICV.

MERCÈ CAMPABADAL. Sindicalistes amb ICV
Nascuda a Barcelona el 1954. És Infermera i treballa des del 1973 a l'Hospital Clínic de Barcelona. Membre del Comitè d'Empresa de l'Hospital Clínic pel sindicat CCOO des de 1983. Secretària general de la secció sindical de CCOO de l'Hospital Clínic de Barcelona del 1989 al 1997. Actualment, coordinadora dels projectes sindicals de cooperació i sensibilització de la Fundació Pau i Solidaritat -CCOO de Catalunya.

JOSEP CANAL. Finances i Administració
Nascut a Mataró, té 51 anys. És llicenciat en econòmiques i interventor-tresorer de l’administració local a l’Ajuntament de Mataró. Va ingressar al PSUC l’any 1972 i ha estat desenvolupant responsabilitats locals i comarcals tant del PSUC com d’ICV. Va ser president Comarcal del Maresme. Des de l’any 2000 ha estat responsable de finances d’ICV .

IMMA CLARÀ. Sanitat
Té 47 anys. Viu a Barcelona. Llicenciada en Medicina i especialista en Pediatria.
Treballa actualment a l’atenció primària de l’ICS a Sabadell. És responsable de l’Àmbit de Salut d’ICV. Presidenta de l’agrupació del districte de Sarrià Sant Gervasi i membre de la Comissió Política de Barcelona.

DOLORS COMAS D’ARGEMIR. Coordinadora institucional de l’Àrea de Dones
Té 53 anys i és veïna de Tarragona. Doctora en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona. Va completar els estudis en antropologia social a l’École des Hautes Études en Sciences Sociales de París. És catedràtica d’Antropologia de la URV. Militant del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) del 1974 al 1980. El 1996 ingressà a Iniciativa per Catalunya. Va ser regidora de l’Ajuntament de Tarragona i portaveu del grup municipal. Diputada d’ICV per Tarragona al Parlament des de 1999, actualment és presidenta de la Comissió del síndic de Greuges. És presidenta de la intercomarcal de Tarragona d’ICV.

MARIA DE LA FUENTE. Responsable de l’Àrea de Dones i coordinadora de Dones amb Iniciativa.
Té 29 anys i és nascuda a Barcelona. Llicenciada en filosofia per la UB, s’ha especialitzat en estudis sobre feminisme a la Universitat de Verona. Ha treballat a la Federació de Municipis de Catalunya. Actualment treballa a l’Institut de Ciències Polítiques i Socials. Ha estat responsable del Grup Dona jove, directora de Jovent i responsable de Formació de Joves d’Esquerra Verda. Coordinadora electoral d’ICV en el període 1999-2000. Actualment és la coordinadora de Dones amb Iniciativa.

MÀRIUS GARCIA ANDRADE. Organització
Nascut a Granollers el 1977, té estudis en Dret. Ha viscut pràcticament sempre a la comarca del Maresme on ha estat Tinent d’Alcalde a l’Ajuntament de Vilassar de Dalt i president comarcal d’ICV. Actualment resideix a Barcelona. Durant la seva militància a Joves d’Esquerra Verda va ser membre de l’Equip Coordinador sent responsable de l’àmbit de Qüestió Nacional. A ICV també ha estat el responsable de l’Àmbit d’Autogovern. Després de les eleccions al Parlament de Catalunya va ser nomenat responsable d’organització d’ICV.

CARME GARCIA. Vocal i diputada al Congrés
Nascuda fa 47 anys a Badajoz. Diplomada en treball social. Va començar la seva militància política a l’agrupació del PSUC de Nou Barris l’any 1973. L’any 1986 es va traslladar a viure a Sant Quirze del Vallès on l’any 1995 va ser escollida regidora. Va ser Tinenta d’Alcalde de l’Àrea de Serveis Personals i Regidora de Cultura, Serveis Socials, Salut Pública, Vellesa, Joventut i Solidaritat. Va ser cap del Servei d’Igualtat Home-Dona a l’Ajuntament de Sabadell. Actualment és diputada al Congrés.

JOAN HERRERA . Portaveu al Congrés
Va néixer l’any 1971 a Barcelona. És llicenciat en Dret per la UB, especialitzat en temes de dret urbanístic i dret del medi ambient. Participa a ICV des del 1991. Ha estat Coordinador Nacional de Joves amb Iniciativa des del 1996 fins el 2000. Va ser el representant d’ICV al Fòrum Social Mundial de Porto Alegre en les darreres edicions; ha participat al Fòrum Social de Barcelona i al Fòrum Social Europeu. També va coordinar la campanya de “No a la guerra” d’ICV del 2002 i 2003. Ha estat portaveu d’ICV entre 2000 i 2004. Actualment és Diputat i portaveu del grup Izquierda Verde-IU-ICV al Congrés

QUIM MESTRE. President ICV Barcelona
Nascut a Terrassa fa 43 anys. És veí del barri de Ciutat Vella de Barcelona. Va ingressar a la joventut Comunista de Catalunya el 1976, de la qual va ser Secretari General. Posteriorment ha format part de les direccions del PSUC i d’ICV. És membre de la secretaria General col•legiada del PSUC des del 9é congrés. Va ser responsable d’organització d’ICV. Actualment és president d’ICV de Barcelona.

SALVADOR MILÀ. Vocal i Conseller de Medi Ambient i Habitatge
Nascut l’any 1953 a Barcelona. Llicenciat en Dret a la UB, especialitzat en dret administratiu i urbanístic i dret civil. Al 1975 va ingressar formalment al PSUC, després de mantenir-hi vincles de col•laboració. Elegit regidor de l’Ajuntament de Mataró l’any 1979 a les llistes del PSUC, va ocupar de la Regidoria d’urbanisme fins l’any 1984. L’any 1987 va encapçalar les llistes d’Iniciativa Per Catalunya, repetint candidatura a les eleccions de 1991, 1995 i 1999; Del 1992 al 1999 novament va ocupar la regidoria d’urbanisme fins el 2003. Actualment és conseller de Medi Ambient i Habitatge.

ROGER MORALES. Moviments socials
Nascut a Barcelona fa 30 anys. És llicenciat en Dret per la UAB i diplomat en Cultura de Pau i en Comunicació i Estratègia Política. Es va afiliar a ICV i a Joves d’Esquerra Verda (llavors Joves amb Iniciativa) l’any 1994. Va ser coordinador d’organització de Joves d’Esquerra Verda en el període 2000-2002 i tècnic de Drets Civils del Consell de la Joventut de Barcelona de l’any 2002 a 2004. En la darrera etapa ha portat els temes de Moviments Socials, Pau i Cooperació d’ICV.

CHELO MORILLO. Relacions Ciutadanes
Nascuda a Granollers fa 30 anys. Viu actualment a Montmeló. És llicenciada en Sociologia per la UB. Postgraduada en Gestió Empresarial per la UB i Màster en Marketing per l’ISM. Ha treballat en temes d’integració cultural al districte del Bon Pastor per a la UB i l’Ajuntament de Barcelona. Cap de llista d’ICV a Montmeló a les eleccions municipals de 2003. Actualment és Tercera Tinenta d’Alcalde i Regidora de cooperació internacional de l’Ajuntament de Montmeló.

LAIA ORTIZ. Observatori feminista de les dones verdes europees
Nascuda fa 25 anys a Barcelona. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració i actualment estudiant d’Economia. Militant de Joves d’Esquerra Verda des de 1999. Responsable de Dona Jove i coordinadora tècnica de JEV. És Consellera de Dones i de Medi Ambient al Districte de Sant Andreu. Col•labora amb Dones amb iniciativa en tasques de gestió i impuls de l’Observatori de gènere a nivell europeu.

ALICIA PERALTA. Feminització de l’organització
Nascuda a Granada l’any 1963. És doctora en Psicologia del desenvolupament humà i professora titular de la UAB. Experta en temes d’immigració. Ha esta professora de psicopatologia i psicologia a la UAB i la Universitat Oberta de Catalunya. La seva participació activa a ICV s’inicià l’any 1999 a Terrassa, com a independent fins la seva afiliació a ICV l’any 2003. Ha desenvolupat tasques de responsabilitat molt diverses dins d’aquesta agrupació local. En l’actualitat és vice-presidenta local d’ICV a Terrassa.

RAÜL ROMEVA. Relacions Internacionals i UE
Té 33 anys. És doctor en Relacions Internacionals i llicenciat en Ciències Econòmiques per la UAB. És analista-investigador sobre conflictes armats i rehabilitació postbèl.lica a l’Escola de Cultura de Pau de la UAB, i consultor de Nacions Unides. D’octubre de 1995 fins a l’agost de 1996 va ser l’ajudant principal del representant de la UNESCO a Bòsnia i el responsable del programa educatiu i de promoció del programa de Cultura de Pau de la UNESCO en aquell país. Va ser també supervisor de l’OSCE per a les eleccions a Bòsnia els anys 1996 i 1997. Actualment és eurodiputat

COSTI RUBIO. Suport a la militància i amics/amigues
Nascuda l’any 1949. És veïna de Sant Just Desvern. Llicenciada en Història Contemporània i Professora d’ensenyament Primari. Afiliada a ICV des de l’any 1995.
Va ser Presidenta d’ICV de Sant Just entre 1995 i 2003 i cap de llista per ICV a les municipals de 1999 i de 2003 . En la seva primera legislatura va ser segona Tinent d’alcalde i Regidora d’Educació, Medi Ambient i Programa Municipal de les Dones. Actualment és tercera Tinenta d’alcalde i Regidora d’Educació, Infància i Dones i portaveu del grup municipal d’ICV .

NÚRIA SENSAT. Polítiques Municipals de gènere
Nascuda a Manresa l’any 1968. És llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la UAB. Ha treballat com a professora a la Universitat de Vic i a l’Escola Empresarial Fundació Universitària Balmes (FUB). Ha desenvolupat tasques de recerca com a investigadora social dins l’àmbit universitari i a la consultoria social Transversal . Actualment és Quarta Tinent d’Alcalde, presidenta de l’Àrea de Drets del ciutadà i responsable de la Regidoria de polítiques de la dona i participació ciutadana de l’Ajuntament de Manresa

LLUIS TEJEDOR. Política Local
Nascut a Cifuentes (Guadalajara) l’any 1952, actualment viu al Prat de Llobregat. És enginyer tècnic electrònic. Alcalde del Prat de Llobregat des de març de 1982. A les primeres eleccions municipals de la democràcia, l’any 1979, va ser escollit regidor i va ocupar la primera tinència d’alcaldia. Actualment és vice-president de la Federació de Municipis de Catalunya i vice-president de la Mancomunitat de municipis de l’Àrea de Barcelona. Ha estat el responsable de política municipal d’ICV des de l’any 2000.

JOSEP TORRECILLAS. Economia
Nascut a Mollet del Vallès a l’any 1954. Va ser regidor de l’Ajuntament de Mollet del Vallès en la candidatura del PSUC 1979-1987 i 1987-2004 per ICV. Ha estat Conseller comarcal del Vallès Oriental de 1987 a 2004. Va ser Responsable de Formació del PSUC i Director de Treball (1990-1993). Ha estat President Comarcal del Vallès Oriental d’ ICV en el període 1987-1992. Actualment és responsable de la Sectorial d’Economia i Treball d’ICV i coordinador de la Comissió d’Afers Internacionals de la Federació de Municipis de Catalunya.

JOSEP VENDRELL. Coordinació amb el govern
Va néixer fa 36 anys a Camarasa (Noguera) i resideix a Barcelona. És llicenciat en Geografia i Història. Ha treballat de coordinador de serveis a CCOO de Lleida. Va ser coordinador Nacional de Joves amb Iniciativa del 1990 al 1996. Va ser director de la revista Treball. Ha desenvolupat també tasques relacionades amb les àrees de relacions internacionals i comunicació. Actualment és vice-president de la Fundació Nous Horitzons i Cap de gabinet del Departament de Relacions Institucionals i Participació, de la Generalitat de Catalunya.

MEMBRES NATS

JOAN JOSEP ARMET. President del Consell Nacional
Nascut a Barcelona l’any 1942. És economista de formació i professió i actualment treballa de directiu en una empresa privada. Va ser primer secretari de l’entesa dels Nacionalistes d’esquerres i membre fundador d’IC. Va ser diputat al Congrés des del 1989 fins 1993. Ha estat president de la CPN i president de la Fundació Nous Horitzons. Actualment és President de la mesa del Consell Nacional.

BERNAT PÉREZ DE VAL. Coordinador de Joves d’Esquerra Verda
Va néixer a Barcelona. Té 25 anys. Llicenciat en Bioquímica per la UB. Ha estat coordinador d’Universitats de Joves d’Esquerra Verda. Ha participat activament del moviment estudiantil sent membre de la Junta de Govern i el Claustre de la UB en el període 1999-2000. És membre de l’Associació d’Estudiants Progressistes, d’Acció Jove i del Col•lectiu Universitat Verda. Coordinador Nacional de Joves d’Esquerra Verda des del 2002.

SUSI MONTÓN. Coordinadora de joves d’Esquerra Verda
Nascuda l’any 1978. és veïna de Badalona. Té estudis d’Història.
Va ser membre d’Acció Jove i presidenta del Consell Nacional de Joves d’Esquerra Verda durant el període 2000-2002. Ha estat coordinadora de Joves d’Esquerra Verda des de l’any 2002. Actualment és també coordinadora del grup municipal d’ICV de l’Ajuntament de Badalona.

RICARD GOMÀ. President Fundació Nous Horitzons
Nascut a Barcelona fa 40 anys. És doctor en Ciència Política per la UAB i professor a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia d’aquesta mateixa universitat. Especialista en polítiques socials, moviments socials i processos de participació ciutadana, temes sobre els que ha publicat diversos llibres i ha coordinat diversos equips de recerca universitària. Actualment és Regidor de Benestar Social, President de l’Institut Municipal de Persones amb Disminució, Vice-president de la Comissió de Cultura, Educació i Benestar Social i regidor adscrit al districte de Ciutat Vella. Ha estat responsable d’Estat de Benestar d’ICV. És president de la Fundació Nous Horitzons