22.12.15

Josep Vendrell, Aina Vidal i Jaume Moya escollits diputats i diputada al Congrés per En Comú Podem

Maria Freixanet i Joan Comerera escollits senadora i senador

Josep Vendrell juntament amb Maria Freixanet i Aina Vidal

El secretari general d’ICV, Josep Vendrell, juntament amb els ecosocialistes Aina Vidal Saéz i Jaume Moya seran els representants de la formació ecosocialista al Congrés dels Diputats dins d’En Comú Podem.

 

Josep Vendrell, nascut el 1968 a Camarasa (Lleida), llicenciat en Història, es va afiliar al PSUC el 1986. Va assumir diferents tasques de responsabilitat a la Unió Responsable de serveis de la Unió Intercomarcal de les Terres de Lleida de CCOO (1989-1990) i a la Joventut Comunista de Catalunya (1990). Va ser coordinador nacional de Joves amb Iniciativa (1991-1996). Del 1996 al 2003 va ser responsable de Relacions Internacionals i responsable de Comunicació d’ICV. Ha estat cap de gabinet del conseller Joan Saura en el Departament de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya (2003-2006) i secretari de Relacions Institucionals i Participació (2006-2010). Ha estat diputat del Parlament de Catalunya per ICV-EUiA (2011-2015).

 

Aina Vidal, nascuda l’any 1985 a Gràcia, a Barcelona, va començar a treballar als 16 anys i com la majoria de joves catalans coneix bé la precarietat laboral. Fou una estafa la que la va motivar ara fa nou anys a afiliar-se i involucrar-se a Comissions Obreres. Actualment és la Coordinadora Nacional d’Acció jove-Joves de CCOO de Catalunya, i membre del Consell de Relacions Laborals de Catalunya. Es socialitza políticament en els moviments antiglobalització i els fòrums socials europeus. Cursa actualment un CFGS d’Integració Social a l’IOC. Membre d’un sindicat d’estudiants a l’institut i a la universitat. Afiliada a Joves d’Esquerra Verda des del 2005. Ha format part del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i del Consell de Joventut de Barcelona. Membre també de Som Energia, Metges sense fronteres, Amnistia Internacional i Esplais Catalans. Tombar la dreta, combatre la precarietat i promoure un país digne i amable de ser viscut són la seva motivació principal per formar part d’aquesta candidatura.

 

Jaume Moya, neix a Barcelona l’any 1972. Viu a Florejacs, la Segarra. Llicenciat en Dret, té un postgrau en Gestió Immobiliària i és Procurador dels Tribunals. A Cervera, és impulsor del col·lectiu Conscients. Ha estat membre de la Comissió de Política Lingüística del Col·legi de Procuradors de Barcelona. Secretari de Fòrum l’Espitllera i patró de la Fundació Jordi Cases i Llebot, ha estat secretari de Torrefeta i Florejacs per la Independència i coordinador a la Segarra de l’ANC. Portaveu d’Aturem el Fràcking i promotor de la plataforma Multireferèndum, és soci d’Òmnium Cultural. Ha publicat el llibre “Els castells de la Segarra” i dirigit set edicions de la Fira de Florejacs. La seva motivació política sorgeix perquè creu en la justícia social, la participació ciutadana, la dignitat de la identitat pròpia, el respecte a la diferència i la defensa de la cultura i l’educació. Creu també en la preservació del medi i l’equilibri territorial. Està compromès en superar els models neoliberals per construir una societat millor.

Maria Freixanet (1984) és llicenciada en Ciències Polítiques, i especialitzada en polítiques públiques i socials per la Universitat Pompeu Fabra. Treballa fent recerca i divulgació en matèria social i de gènere; Primer a l’Observatori Social d’Espanya i després i fins a dia d’avui a l’Institut de Ciències Polítiques i Socials i també per a l’Associació iQ. Actualment organitza cursos, publicacions i tallers sobre les condicions de vida de les dones, així com sobre les relacions de gènere, tot cercant les accions polítiques que ens conduirien a una societat equitativa i equilibrada entre tots dos sexes. En clau artística, va ser premi 2013 de poesia del IX Fòrum contra les violències de gènere, pel Dia internacional per l’eliminació de la violència vers les dones; i el premi Booket Universitari de Relat Curt per “Días de viento”, publicat per Editorial Planeta.