08.03.16

Josep Vendrell demana la compareixença de Mariano Rajoy pel paper d’Espanya en la Cimera UE-Turquia

El diputat d’En Comú Podem mostra sorpresa i preocupació pel “cop de porta” del PSOE a la negociació a quatre amb les forces d’esquerres

Josep Vendrell en un acte d'En Comú Podem a Martorell

El diputat d’En Comú Podem Josep Vendrell ha avançat que el seu grup parlamentari ha demanat la compareixença del president del Govern, Mariano Rajoy, perquè doni explicacions sobre el posicionament d’Espanya en la Cimera  entre la UE i Turquia que, al seu entendre, va aprovar la deportació col·lectiva que vulnera la carta de drets fonamentals de la UE i la convenció relativa a l’estatut dels refugiats. “Demanem la seva compareixença perquè doni explicacions sobre un acord que va comptar amb la connivència de Rajoy”; ha dit Vendrell que creu que cal arribar a un acord sobre el paper que ha de jugar Espanya en la cimera dels dies 17 i 18 de març.

De la mateixa manera, durant el contacte informatiu abans de participar en la junta de portaveus, Vendrell també ha mostrat “sorpresa i preocupació” per l’actitud del PSOE de donar un “cop deporta” a la negociació a quatre amb les forces d’esquerres. “El PSOE té el programa segrestat per ciutadans i per una orientació que no és la del canvi”, ha dit Vendrell, que considera que Sánchez està en “llibertat condicionada” per C’S que no pot assistir enlloc sense els de Rivera.

“És necessària una majoria progressista i de canvi i l’acord PSOE-C’S és una pantalla superada que no va tenir l’aprovació del Congrés”, ha manifestat el diputat d’En Comú Podem, que creu que Sánchez hauria de negociar altres fórmules que facilitessin una majoria progressista i d’esquerres.

Finalment Vendrell també ha fet referència al 8 de març per recordar que en el que va de l’any han estat assassinades 18 dones per violència masclista. “S’ha de canviar la llei integral perquè no funciona”, ha dit, igual que les polítiques d’austeritat que generen més pobresa i desigualtat i perjudiquen especialment a les dones.