20.09.17

Josep Vendrell: “La única solució és que vostès marxin”

“Això ja no va d’independència sí o no, es tracta de preservar els drets i les llibertats de la ciutadania i les institucions catalanes”, ha retret el diputat Josep Vendrell al Ministre d’Hisenda

"No se trata de independencia sí o no, sino de derechos y libertades de la ciudadanía"

El diputat d’En Comú Podem, Josep Vendrell, ha interpel·lat al Ministre d’Hisenda i Funcions Públiques, Cristóbal Montoro, durant la Comissió d’Hisenda sobre la situació política a Catalunya per exigir la dimissió de l’Executiu. “La única solució és que vostès marxin, així que si realment volen fer alguna cosa per la democràcia, dimiteixin”, ha demanat Vendrell tot acusant el Govern de ser els causants de la major crisi de l’Estat en democràcia.

Vendrell ha criticat durament la intervenció de les finances a la que s’ha vist sotmesa la Generalitat ja que, com ha explicat, la Llei d’Estabilitat no permet fer-ho si no es demostra que s’incompleix el pla d’ajust. “Han suspès l’autonomia de Catalunya amb un acte administratiu perquè volen fer a Catalunya el que vulguin sense control jurídic ni parlamentari”, ha criticat el diputat ja que la intervenció de les finances s’ha fet a través d’una ordre ministerial, sense aprovar-ho en un Consell de Ministres, ni aplicant l’article 155 que exigeix publicitat de les mesures coercitives i un debat al Senat.

El diputat ha aprofitat també per recordar que si la situació política de Catlaunya ha arribat fins a aquest punt d’enfrontament ha estat, en bona part, culpa del Partit Popular i la seva negativa a dialogar. “Aquest problema no el resolen els guàrdia civils o els jutges, es resol a una taula de negociació”, ha apuntat Vendrell, tot assenyalant que “si hi ha voluntat política, un referèndum pactat és possible”. “La Constitució ha de servir per canalitzar la participació de la ciutadania, no per prohibir-la”, ha afegit, “i si això no succeeix, es reinterpreten o canvien les lleis”.