13.05.10

Lluís Postigo: "La declaració de Parc Natural al Montgrí és una de les millors aportacions que pot fer el Parlament a les comarques Girona"

El diputat d'ICV-EUiA ha criticat l'actitud de CiU en tot el procés de tramitació parlamentària de la Llei del Parc Natural del Montgrí

Lluís Postigo

El diputat d'ICV-EUia, Lluís Postigo ha intervingut avui en el Ple del Parlament per demostrar el seu "entusiasme com a gironí" davant l'aprovació de la Llei del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquesta llei protegeix definitivament 8.192 hectàrees de les comarques del Baix i l'Alt Empordà de qualsevol amenaça especulativa. "La declaració de Parc Natural és una de les millors aportacions que podem fer a les comarques de Girona en un moment de crisi econòmica com l'actual per potenciar activitats econòmiques arrelades i respectuoses amb el territori", ha manifestat.

 

"En els trenta anys d'espera de la declaració d'aquest Parc Natural s'han perdut el 40% dels aiguamolls del Baix Ter", ha lamentat Postigo que ha retret als Governs de CiU que no fessin res al respecte. De la mateixa manera, ha respost les crítiques del diputat convergent, Ramon Espadaler recordant-li que en la tramitació de la majoria de "lleis del seu govern ni tan sols es varen sotmetre al tràmit d'informació pública, i en les poques que es va fer no es varen respondre les al·legacions" en contraposició al que ha fet aquest Govern,  que ha respost a totes i cadascuna de les al·legacions. "No sé com s'atreveix a parlar-nos de les al·legacions i que no s'hagin respost amb més celeritat", ha lamentat.

 

Així, Postigo ha posat èmfasi en què la nova llei -aprovada amb els vots de les tres formacions que donen suport al Govern (PSC, ERC i ICV-EUiA), els vots en contra de CiU i PP i l'abstenció del grup mixt- preserva l'espai natural dels municipis de L'Escala (Alt Empordà), Torroella de Montgrí-L'Estartit, Pals, Palau-sator, Fontanilles, Ullà, Bellcaire d'Empordà i Gualba (Baix Empordà) que són terrenys que, contràriament al que ha defensat CiU, "no estan lliures d'amenaces". "Li puc recordar les manifestacions de l'alcalde de Palau-Sator que s'estimava més que haguéssin fet un canal d'esquí aquàtic abans que recuperar l'estany de Boada", ha dit Postigo en referència a la compareixença de l'alcalde d'aquesta localitat.

 

De la mateixa manera, Postigo ha criticat que no fossin els diputats del territori, de les comarques gironines, els que defensessin la llei. També ha lamentat la crítica de CiU a l'anunci dels 22M d'euros en cinc anys. "Com pot vostè dir, quan ha estat conseller del ram, que atesa la crisis econòmica el departament no s'ha de gastar aquests diners en els cinc propers anys. Resulta totalment increïble. En realitat vostès no els haguessin destinat ni ara, en temps de crisi, ni en temps de bonança", ha censurat.

 

Per tot això, el diputat ecosocialista ha remarcat la bona tasca del Departament de Medi Ambient i Habitatge i ha dit que ara només queda fer una crida a la població perquè col·labori en l'aplicació de la normativa. "Només així aconseguirem que la lletra que és bona també sigui bona a la pràctica", ha puntualitzat."