11.01.17

Un nou informe del grup Verds/ALE denúncia les pràctiques fiscals de Malta

Ernest Urtasun: "Aquest estudi demostra que Malta és un paradís fiscal"

Ernest Urtasun en una intervenció en el plenari del Parlament Europeu

Davant el fet que Malta hagi assumit la presidència de torn del Consell, el grup Verds/ALE ha publicat un informe sobre les pràctiques fiscals d’aquest país. A l’informe s‘hi detallen pràctiques agressives per evitar el pagament de l’impost de societats i es conclou que si s’apliquessin els criteris de la UE sobre tercers països, Malta seria classificada com un paradís fiscal.

Sobre les conclusions de l’informe, l’eurodiputat Ernest Urtasun membre de la comissió d’investigació del Parlament Europeu sobre els papers de Panamà ha declarat:

“Aquest estudi demostra que Malta és un paradís fiscal, si apliquem els mateixos criteris establerts per la Comissió Europea per a tercers països. El sistema fiscal a Malta és un regal per a les grans empreses que paguen de mitjana al voltant del cinc per cent d’impostos sobre els seus beneficis. Això és totalment inacceptable i planteja seriosos dubtes davant la propera presidència de torn de la UE, ja que observem amb gran preocupació que la regulació fiscal no està inclosa en el programa de Malta “.

“Necessitem urgentment major transparència en els sistemes fiscals, una base imposable comuna consolidada de l’impost de societats i un tipus impositiu mínim a escala de la UE. Diversos polítics maltesos estan implicats en l’escàndol de Papers de Panamà. Esperem que Malta examini adequadament aquests casos i garanteixi que la directiva europea sobre el blanqueig de capitals s’aplica plenament al seu propi país. Malta ha de corregir immediatament la seva posició i mostrar el seu propòsit d’esmena en els pròxims sis mesos.”