29.11.17

Sara Vilà: “Celebrem que el Govern s’hagi adonat que perjudicar l’economia catalana és perjudicar l’economia espanyola”

La senadora Vilà ha recordat que el Govern encara no ha condemnat la violència de l’1-O, al contrari, “han rigut dels ferits i han dit que han estat tot mentides”

La senadora d’En Comú Podem, Sara Vilà, ha celebrat avui que el Govern s’hagi adonat de com resulta de perjudicial per l’economia espanyola el boicot a l’economia catalana durant el torn d’esmenes a la moció presentada pel PP en què demanaven fomentar per igual tots els productes de territori espanyol. “Estem a favor del fons, que és no boicotejar els productes catalans, però caldria que el Govern fes autocrítica sobre les seves polítiques econòmiques”, ha dit Vilà, recordant que va ser el mateix Govern qui va facilitar la fugida d’empreses de Catalunya.

Vilà ha instat al Senat a reconèixer que la crisi territorial de l’Estat agreujada amb motiu de la DUI, però també a causa de la manca de solucions aportades pel Govern i pels partits que van donar suport al 155, ha tingut un efecte nociu sobre l’economia catalana i espanyola, ja que com ha explicat, a l’agost s’ha batut el rècord de deute amb 1,138 milions, el que suposa un 100,03% del PIB. “Ara ens venen a dir que tot és culpa dels independentistes, però han estat vostès els qui s’han tirat pedres sobre la seva pròpia teulada”, ha dit la senadora.

Per tot això, Vilà ha exigit diàleg i trobar una solució política que doni resposta a la voluntat del més 80% de catalanes, tot acusant el PP de “fer oïdes sordes” a la necessitat de celebrar un referèndum acordat.

Violència policial l’1-O

La senadora ha aprofitat per recordar que el Govern del PP encara no ha condemnat la violència policial de l’1-O mentre organitzacions com Amnistia sí ho han fet. “Han aplaudit i s’han rigut de la violència, dels més de 1.000 ferits als qui acusen d’haver mentit”, ha dit Vilà, tot avisant que “tard o d’hora es farà justícia”.