26.09.17

Sara Vilà: “Si no estan disposats a fer política, marxin i deixin governar uns altres”

“Estan aplicant l’article 155 per la porta del darrere”, ha retret la senadora Sara Vilà al PP, “no poden hissar cap bandera de la democràcia quan vostès són els primers a incomplir la llei”

“Si no estan disposats a fer política, marxin i deixin governar uns altres”. Així de contundent s’ha mostrat la senadora d’En Comú Podem, Sara Vilà, després de preguntar al Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, al Ple del Senat pels motius que han portat al PP a desarticular l’autogovern i l’autonomia de Catalunya sense cap debat parlamentari previ, com obliga a fer l’article 155 de la Constitució Espanyola. “Vostès han vulnerat els drets de tots els grups parlamentaris d’aquesta càmera perquè estan aplicant l’article 155 per la porta del darrere”, ha retret la senadora al Ministre, pel que ha anunciat que el grup ha presentat un contenciós-administratiu al Tribunal Suprem de vulneració del dret a la participació política.

Vilà ha criticat que les accions del Govern estan donant un caràcter oficial a l’1 d’octubre, quan podria haver quedat únicament en una mobilització, ja que no té les suficients garanties democràtiques. “Creuen que poden omplir-se la boca d’Estat de dret o tenen legitimitat per acusar al Parlament de no fer les coses bé després de tot el que hem vist l’última setmana?”, ha preguntat la senadora, qui ha acusat al Govern d’haver “pres” la Generalitat i no respectar la seva autonomia ni autogovern, perjudicant no només als independentistes, sinó a tothom. “No poden hissar cap bandera de la democràcia quan vostès són els primers a incomplir les lleis”, els ha avisat.

Tal com ha recordat la senadora, el PP va renunciar a dialogar i negociar el dia en què van començar la campanya contra l’Estatut d’autonomia de 2006 recollint signatures en contra. “Han optat per oblidar-se de la política i actuar com sheriffs del farwest: fent ús de les institucions que tenen al seu abast i posant la via judicial i penal per davant de qualsevol altra opció”, ha finalitzat.