04.10.16

Urtasun reclama passar a l’acció després de la decisió del Parlament Europeu de ratificar l’acord Climàtic de París

El ple del Parlament Europeu ha votat per gran majoria ratificar l’acord Climàtic de París, davant la presència del Secretari General de les Nacions Unides

Ernest Urtasun, eurodiputat d´ICV, ha donat la benvinguda a l'aprovació de l’acord de París per part de l'eurocambra, permetent així que la Unió Europea el ratifiqui. Segons Urtasun la decisió d’avui és un important pas endavant per a que els acords i les ambicions que es van acordar l’any passat a París es compleixin. “És vital però que aquesta decisió estigui seguida per la una ràpida ratificació de l’acord per part de tots els estats membres” ha alertat l'eurodiputat, mentre recordava que si es vol complir amb l’objectiu de limitar l'escalfament climàtic a menys de 2 graus per finals de segle, estem obligats a actuar amb urgència i ambició.

De totes maneres, Urtasun també ha volgut destacar que hi ha sectors que encara no s’han alineat amb els objectius de l'acord de París, com per exemple l’Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI), que precisament ara es troba reunida a Montreal. “Esperem per tant que decideixin també adoptar una visió ambiciosa i presentin un acord robust que asseguri que es puguin complir els objectius climàtics acordats pels líders mundials l’any passat” ha afegit.

Urtasun també ha considerat com a molt important aprofitar l’embranzida de la decisió presa avui al Parlament Europeu per a reclamar accions a la reunió de la COP22 que tindrà lloc aquest octubre a Marràqueix. “Tot i que la futura ratificació de l'acord per part de la UE és una excel·lent noticia, és primordial que seguim treballant i fent pressió per a que es compleixin els objectius pactats. Hem de ser conscients que per complir-los fa falta implementar polítiques més ambicioses, en particular en relació a l’eficiència energètica i les energies renovables, i augmentar tan les polítiques climàtiques com els objectius fixats per la UE per a 2020, 2030 i 2050” ha conclòs.