ICV > Premsa > notícies > ICV adverteix a ...

Notícia

Herrerapanecodera101002

Joan Herrera, Francesc Pané i Jesús Codera durant la visita a la Fira Agrària de Lleida

Fletxa_component
02/10/2010
ICV adverteix a PSC i a ERC que "a la dreta no se la guanya dient que s'hi pactarà"

Joan Herrera i Francesc Pané visiten la Fira Agrària de Lleida des d'on aposten pel comerç de proximitat i les agrobotigue

El cap de llista d'ICV a les eleccions al Parlament, Joan Herrera, ha llançat avui una advertència a PSC i a ERC: "a la dreta no se la guanya dient que s'hi pactarà". Així, Herrera ha demanat que "no es despisti a l'electorat d'esquerres" amb aquest tipus de propostes perquè "no es guanya a la dreta que suposa retrocessos en drets i llibertats, retallades en polítiques socials i indefinició nacional dient que hi acabaràs pactant. No poden estar oferint a CiU pactes dia sí i dia també", ha lamentat Herrera que ha dit que el què falta són "propostes alternatives de canvi, corregint errors i anant més enllà".

 

Durant la roda de premsa des de la Fira Agrària a Lleia i acompanyat pel cap de llista a les Terres de Ponent, Francesc Pané, ha dit que per combatre a la dreta no es pot anar en la mateixa lògica "dels que volen tornar al passat des del punt de vista mediambiental i de les tisores que ho poden tot retallant drets". En aquest sentit, també ha fet referència a la reforma laboral i a la vaga del passat 29 de setembre i s'ha dirigit als que deien que la vaga no serviria per posar de manifest que ha servit "perquè Rodríguez Zapatero s'ho pensi dues vegades a l'hora de continuar retallant més drets, ara en matèria de pensions".

 

"Sembla que s'ho estan pensant perquè la vaga ha estat seguida", ha afirmat el candidat d'ICV que tot i així ha dit que "no en tenim prou i no entenem que no rectifiqui". "Com pot ser que sigui imprescindible acomiadar amb 12 dies per any treballat per competir amb el món? No té ni solta ni volta a no ser que es pretengui competir amb el Marroc amb baixos costos laborals", ha destacat. Per això, li ha demanat al president del govern espanyol que "sigui menys dogmàtic" i "tingui un tarannà més democràtic i dialogant" i rectifiqui quan les propostes es demostren "injustes i inútils".

 

PROPOSTES EN MATÈRIA D'AGRICULTURA I CONSUM

Per altra banda, el cap de llista per Barcelona ha aprofitat la visita a la Fira Agrària de Lleida per llançar la proposta de la coalició en matèria d'agricultura i consum: "hem de decidir quin model agrícola i de consum volem si el de gran model de l'agroindústrisa on els intermediaris s'ho enduen tot i la distribució no està a les nostres mans o un model de qualitat i que aposti per la distribució de proximitat". "Cal una nova aliança entre productors, pagesos i consumidors que es tradueixi en una forma de funcionar diferent perquè agricultura i consum vagin donades de la mà", ha dit Herrera.

 

Per això, Pané i Herrera han fet una aposta per un nou plantejament d'agricultura i de consum on les agrobotigues s'estenguin arreu del territori, amb una agricultura que no serveixi per produir molt sinó amb un alt valor afegit. "Proposem un nou pacte entre consumidor, productor, artesà i també amb el medi perquè no s'especula amb els aliments que a més no s'han de desplacen a llargues distàncies", ha afegit Pané.

 

Per tot plegat, Pané ha anunciat que faran arribar la seva proposta a les cooperatives, a les administracions locals, als ajuntaments i als departaments de la generalitat corresponents.

DG 31/08/2014 | 00:15
Fons_fixed_agenda
Fons_fixed_galeria
20140730_170223 Premi_ciprianogarcia_2014 _fotoribas Captura_de_pantalla_2014-07-11_a_les_12 Sara_ok Mila2 Captura_de_pantalla_2014-07-10_a_les_10 Captura_de_pantalla_2014-07-10_a_les_09 10549930_739723709421816_427920003413449995_o
Fons_fixed_agenda