Fletxa_component Finalment respostes del ple de febrer, un mes després R5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.-En referència a diverses instàncies de queixa per arbres que sobrevolen parcel·les veïnes:

 

Hem vist darrerament diverses instàncies (les més recents entrades 599 i 615 del 9-2-09) de veïns i veïnes de les urbanitzacions que exposen el perill i les molèsties que representa que arbres, habitualment pins, d’altres parcel·les veïnes sobrevolin les pròpies. Amb el temporal de vent de gener això encara es va veure més aguditzat ja que en alguns casos s’han causat danys a tercers.

 

·         És possible una intervenció de l’Ajuntament amb l’objectiu de fer complir les ordenances municipals i resoldre aquestes situacions?

·         Quina resposta s’ha donat o es donarà a aquestes dues instàncies concretes?

 

Resposta:

 

Referent a la neteja de parcel·les i segons les ordenances municipals de convivència ciutadana del nostre municipi;

L’ordenança 70 de convivència ciutadana Article 70.-

Cal respectar especialment l'arbrat i les plantacions de tota mena de la vila. No espot clavar als arbres claus, fer-los servir per cap tipus de publicitat, trencar branques i fulles, gravar la seva escorça, ni malmetrel's en cap sentit. En els sots dels arbres no si podran llençar escombraries, runes, ni residus de cap mena. Els propietaris d'habitatges amb jardí que tinguin branques, arbustos, xiprers o anàlegs estan obligats a mantenir-los de manera que  no surtin de la seva propietat, ni tapin la visibilitat dels senyals de trànsit o perjudiquin els usuaris de la via pública, esteses del servei elèctric, telefònic , enllumenat públic o tercers.

I el que  disposa la Llei 5/2003, de 22 d’abril, sobre mesures de prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions, els propietaris de  les parcel·les tenen l’obligació de mantenir el terreny en les condicions establertes a l’art. 1.2 del Decret 64/1995, de 7 de març, per a les zones de protecció, és a dir lliures de vegetació baixa i arbustiva, amb la massa forestal aclarida, les branques baixes esporgades i neta de vegetació seca i morta, així com de qualsevol mena de residu vegetal o altre tipus de material que pugui afavorir la propagació del foc.

 

-          Referent a la instància 599 de 9 de febrer de 2009, s’ha comprovat l’estat en que es troba la parcel·la veïna i efectivament hi han branques sobre volant la seva parcel·la, es evident que es tracta d’un conflicte entre veïns i segons el codi civil en el seu numero 592 ens diu:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artículo 592

Si las ramas de algunos árboles se extendieren sobre una heredad, jardines o patios vecinos, tendrá el dueño de éstos derecho a reclamar que se corten en cuanto se extiendan sobre su propiedad, y si fueren las raíces de los árboles vecinos las que se extendiesen en suelo de otro, el dueño del suelo en que se introduzcan podrá cortarlas por sí mismo dentro de su heredad.

 

De totes maneres l’Ajuntament enviarà una carta a la propietat veïna recomanant i aconsellant que talli l’arbre i així evitar mals majors.

 

-          Referent a la instància 615 de 9 de febrer de 2009. Es va inspeccionar la zona i serveis tècnics es farà càrrec de reclamar a la propietat d’aquesta parcel·la que retiri les terres per evitar que es tornin a repetir aquest problemes.

-          Referent al arranjament del Camí d’evacuació en que fa referència, estem a l’espera de l’aprovació del PPI per a tal d’arranjar el camí. De totes maneres es farà una inspecció urgent per si fos necessari arranjar-lo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DL 25/05/2015 | 19:18
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
  • Mesveure